Πάτρα: Απλήρωτες οι εφημερίες των ιατρών των Κέντρων Υγείας

Ζητά να παρέμβει η 6η ΥΠΕ

Τη Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ, να ασχοληθεί με το ζήτημα των απλήρωτων δεδουλευμένων εφημεριών των ιατρών των Κέντρων Υγείας της περιοχής, καλεί το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, που συζήτησε το ζήτημα στην συνεδρίασή του, λαμβάνοντας και ανακοινώνοντας τα ακόλουθα :

  «Να προχωρήσει άμεσα στην εξόφληση των δεδουλευμένων εφημεριών των ιατρών που εκκρεμούν από το Β’ τρίμηνο του 2015, χωρίς καμία αναδρομική περικοπή στα προεγκεκριμένα προγράμματα εφημεριών, καθώς αυτό επιτάσσει η κείμενη νομοθεσία.

    Να ζητήσει άμεση αναπροσαρμογή των σχετικών κονδυλίων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, ώστε να χρηματοδοτείται επαρκώς η λειτουργία των Κέντρων Υγείας.

    Να ασκήσει πίεση για νομοθετική επαναφορά της υπαγωγής των Κέντρων Υγείας στα νοσοκομεία αναφοράς τους καθώς η ένταξη τους στις Υγειονομικές Περιφέρειες προκαλεί ανυπέρβλητες δυσλειτουργίες.

    Να επιταχύνει τις διαδικασίες στελέχωσης των Κέντρων Υγείας με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για την εξασφάλιση ασφαλούς και απρόσκοπτης καθημερινής παροχής υπηρεσιών υγείας.

Η πολύμηνη αυτή στάση πληρωμών έχει προκαλέσει σημαντικά βιοποριστικά προβλήματα στους εργαζόμενους ιατρούς και τονίζει ότι τα Κέντρα Υγείας -όπως και το ΕΣΥ-, λειτουργούν υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, στηριζόμενα στην υποαμειβόμενη εργασία ιατρών και λοιπού προσωπικού και αξιώνει την έμπρακτη αναγνώριση και το σεβασμό από πλευράς της Πολιτείας προς το πολύτιμο έργο τους.»

ΣΧΟΛΙΑ