Κορονοϊός: Πρόβλημα με το ηλεκτρονικό έγγραφο για την είσοδο στην Ελλάδα

Κορονοϊός Ελλάδα: Όσοι θέλουν να πάνε στην Ελλάδα θα πρέπει να αναβάλλουν το ταξίδι τους για την Τετάρτη γιατί το ηλεκτρονικό έγγραφο για την είσοδο στην χώρα απο τον συνοριακό σταθμό Κούλατα Προμαχών δεν θα λειτουργεί ως τις 14 Ιουλίου. Όσοι διαθέτουν τέτοιο έγγραφο από πριν θα μπορούν να περάσουν αλλά δεν θα επιτρέπεται να περνάνε πολίτες που δεν έχουν τέτοιο χαρτί. Δείτε τι ισχύει.

Οι νέοι κανόνες αρχίζουν να ισχύουν από τις 15 Ιουλίου στις 6 το πρωί και όχι από τις 14 Ιουλίου όπως ξέραμε μέχρι τώρα. Οι πολίτες που ταξιδεύουν προς την Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικά αποτελέσματα από PCR τεστ στα αγγλικά το οποίο να έχει γίνει τουλάχιστον 72 ώρες πριν το ταξίδι τους.

Χαλαρώνουν κάποια από τα μέτρα κατά της Covid-19
Το υπουργείο Υγείας ανοίγει ξανά από αύριο τα νυχτερινά κέντρα σε κλειστούς χώρους τα οποία αναγκάστηκαν να κλείσουν πριν λίγες μέρες γιατί είχαν αυξηθεί οι μολυσμένοι με κορονοϊό.
Τώρα η σύσταση είναι σε 1 τετραγωνικό μέτρο να στέκεται από 1 άνθρωπος. Σύντομα ίσως να επιτραπεί ξανά η διοργάνωση γάμων, γεννεθλίων και βαφτισίων μόνο αν τηρούνται οι αποστάσεις του 1.5 μέτρου ανάμεσα στους επισκέπτες. Υπάρχουν στοιχεία πως λόγω του κλεισίματος των νυχτερινών κέντρων από την αρχή της επιδημίας έχουν χάσει την δουλειά τους 80 000 άτομα.

Ελαφριά πτώση στον αριθμό των μολυσμένων με κορονοϊό στην Βουλγαρία
Αξίζει να σημειωθείο ότι 211 είναι τα νέα κρούσματα της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο ενώ έχουν γίνει 2 806 PCR τεστ. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία του εννιαίου Πορτάλ Πληροφοριών. Ο συνολικός αριθμός των μολυσμένων έχει φτάσει τα 7 175 άτομα με ενεργές τις 3 597 περιπτώσεις. Τα περισσότερα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου είναι στην πρωτεύουσα – 94, στο Πλόβντιβ είναι 23 και στο Μπλαγκόεβγκραντ 13. 3 άτομα έχουν θεραπευτεί το τελευταίο 24ωρο και δεν υπάρχουν νεκροί. Στο νοσοκομείο βρίσκονται 532 ασθενείς οι 33 από τους οποίους είναι στην Εντατική.

ΣΧΟΛΙΑ