Το PatrasTimes.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των δημοσιογραφικών ενώσεων

Από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής

Το PatrasTimes.gr θα είναι πάλι κοντά σας με ειδήσεις από τις 6 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιουνίου, καθώς συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει για σήμερα οι δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας, κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Στην ανακοίνωσή τους οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις αναφέρουν

«Με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρείται η υποβάθμιση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, με παράλληλη πριμοδότηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας» και ότι με τις «προτεινόμενες ρυθμίσεις διευκολύνονται οι απολύσεις συνδικαλιστών, προβλέπεται περιορισμός της επαναπρόσληψης μετά από ακύρωση απόλυσης και ανοίγει ο δρόμος για ετεροχρονισμένη καταβολή της αποζημίωσης έως και 4 μήνες μετά την απόλυση».

Σχετικά με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας μέσω ατομικών συμβάσεων η ΕΣΗΕΑ υποστηρίζει ότι μέσω αυτής «ενισχύεται η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, επιχειρείται η κατάργηση του 8ωρου, ενώ στην ουσία επιβάλλεται μείωση των αποδοχών αφού η αυξημένη σε ώρες εργασία θα αμείβεται με ρεπό».

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι ρυθμίσεις της διαιτησίας είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της εργοδοσίας, όπως άλλωστε και η ειδική προστασία των απεργοσπαστών»

ΣΧΟΛΙΑ