Kέικ πορτοκαλιού

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 3
Λαδώστε και αλευρώστε ελαφρώς μια φόρμα κέικ και ρίξτε μέσα το μείγμα.
Βήμα 4
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40- 45 λεπτά.
Βήμα 5
Αφήστε να κρυώσει, απομακρύνετε από τη φόρμα και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά).

ΣΧΟΛΙΑ