Ψητές πατάτες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C

Υλικά

  • Πατάτες με τη φλούδα τους, καλά πλυμένες (υπολογίζουμε 1 πατάτα/άτομο)
  • Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις στεγνώνουμε, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους.

Αλείφουμε τις πατάτες με ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε.

Με πιρούνι τις τρυπάμε σε διάφορα σημεία, ώστε να μπορεί να βγαίνει ο ατμός όσο ψήνονται.

Τοποθετούμε τις πατάτες σε ταψάκι ή απευθείας στη σχάρα του φούρνου και τις ψήνουμε για 50-60 λεπτά, φροντίζοντας να τις γυρίζουμε κάθε 20 λεπτά.

Ελέγχουμε εάν έχουν ψηθεί, τρυπώντας με ένα πιρούνι.

Οι πατάτες είναι έτοιμες όταν η φλούδα έχει ξεραθεί και εσωτερικά αισθάνεστε ότι είναι τελείως μαλακές όταν τις τρυπάμε με το πιρούνι.

ΣΧΟΛΙΑ