Τυρόπιτα με λίγα υλικά

Σαν μπουγάτσα, αφράτη και λαχταριστή

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας (12-13 φύλλα)
  • 500 γρ. τυρί φέτα
  • 2 μεσαία αυγά
  • 300 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. baking powder

Για το ράντισμα

  • 100 γρ. νερό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για το πασπάλισμα

  • Σουσάμι
  • Ταψάκι 25×35 εκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε και σπάμε με ένα πιρούνι το τυρί φέτα.
  • Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε τα 2 μεσαία αυγά και το baking powder.
  • Αφού ανακατέψουμε το μείγμα πολύ καλά το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί το αλάτι στο νερό.
  • Βγάζουμε από την συσκευασία και αφήνουμε στην άκρη τα φύλλα κρούστας.
  • Σε ένα ταψάκι 35×25 εκ. λαδώνουμε πολύ καλά με ελαιόλαδο και βάζουμε το πρώτο φύλλο.
  • Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια και προσθέτουμε σταυρωτά το δεύτερο φύλλο (στον πάτο θα χρησιμοποιήσουμε 2 φύλλα).
  • Ραντίζουμε και συνεχίζουμε με το τρίτο φύλλο.
  • Σουρώνουμε το τρίτο φύλλο και το βάζουμε μέσα στο ταψί σε οριζόντια θέση.
  • Σουρώνουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα 7 φύλλα βάζοντας τα το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Γυρνάμε τα εξωτερικά φύλλα προς τα μέσα και τα βρέχουμε πολύ καλά.
  • Αφήνουμε στην άκρη 3 φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα.
  • Με μια κουτάλα παίρνουμε από το μείγμα μια ποσότητα και την βάζουμε πάνω στα σουρωμένα φύλλα προσέχοντας να πάει παντού το υλικό.
  • Βάζουμε όλο το μείγμα σε όλα τα σουρωμένα φύλλα σε δόσεις κάθε φορά με την βοήθεια της κουτάλας.
  • Ανασηκώνουμε ελαφρώς το ταψάκι για να πάει το μείγμα και στις γωνίες.
  • Βάζουμε από πάνω το πρώτο φύλλο που κρατήσαμε στην άκρη από τα 3 φύλλα και στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο από πάνω γυρνώντας το στις γωνίες προς τα μέσα.
  • Ραντίζουμε πολύ καλά και στο κέντρο αλλά και στις γωνίες.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τα άλλα 2 φύλλα.
  • Ραντίζουμε το τελευταίο φύλλο και ρίχνουμε όλο το υγρό που περίσσεψε από το ράντισμα μέσα στο ταψί.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 180C.
  • Την αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.

ΣΧΟΛΙΑ