Τραγανές μπουκιές κοτόπουλου με σκόρδο

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 αβγό (χτυπημένο)
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ. σ. σόγια σος
  • 4 κ. σ. μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. κινέζικη σάλτσα Hoisin
  • 1 κ. σ. καυτερή σάλτσα Sriracha
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι για γαρνίρισμα
  • Σουσάμι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου σε μπουκιές.
Βήμα 3
Βυθίστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο αβγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά.
Βήμα 4
Τοποθετήστε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώστε και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Βήμα 5
Σε ένα τηγάνι τοποθετήστε τη σόγια σος, το μέλι, το σκόρδο, την σος Hoisin, τη Sriracha και το τριμμένο τζίντζερ και αφήστε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας.
Βήμα 6
Τοποθετήστε τις μπουκιές κοτόπουλου στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
Βήμα 7
Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σουσάμι.

ΣΧΟΛΙΑ