Το τέλειο σκορδόψωμο

Για ορεκτικό ή συνοδευτικό

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 & 1/2 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε φέτες
  • 220 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Σε ένα μικρό τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατέψτε με τη σκόνη σκόρδου και το μαϊντανό.

  • Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού σε μια λαδόκολλα σε ταψί και με ένα πινέλο μαγειρικής απλώστε το μείγμα βουτύρου και σκόρδου.
  • Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά και απομακρύνετε από το φούρνο.

Γαρνίρετε με την τριμμένη μοτσαρέλα και τα υπολείμματα του μείγματος βουτύρου και ξαναψήστε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να αποκτήσει χρυσαφένια απόχρωση.

ΣΧΟΛΙΑ