Το πιο νόστιμο, υγιεινό burger

Ψήνουμε τα μανιτάρια στο μπάρμπεκιου

Υλικά

  • 4 ισομεγέθη μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 1 μοτσαρέλα
  • πέστο
  • αλάτι, πιπέρι
  • φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε προσεκτικά τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε προσεκτικά το πόδι και με ένα κουταλάκι τις μαύρες πτυχώσεις που έχουν στο εσωτερικό τους.
    Κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες, όπως και τη μοτσαρέλα.

Ψήνουμε τα μανιτάρια στο μπάρμπεκιου ή σε σχαροτήγανο (αναγκαστικά θα τα ψήσουμε ανά δύο), αφού τα αλείψουμε με λίγο λάδι.

Ξεκινάμε στην αρχή από την εξωτερική τους πλευρά και μετά τα γυρίζουμε.

Μόλις σχηματιστούν οι ραβδώσεις της σχάρας ή του σχαροτήγανουν είναι έτοιμα.

  • Βγάζουμε τα δύο από το σκεύος και μοιράζουμε στα δύο από αυτά τις ροδέλες ντομάτας και μοτσαρέλας, από μια κουταλιά του γλυκού πέστο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σκεπάζουμε το σχαροτήγανο με ένα καπάκι κατσαρόλας, όπως και το bbq, εφόσον έχει καπάκι.

Σε αντίθετη περίπτωση καλύπτουμε τα μανιτάρια με ένα μαγάλο καπάκι κατσαρόλας ή και με μια κατσαρόλα.

Μόλις λιώσει η μοτσαρέλα, προσθέτουμε φυλλαράκια βασιλικού (σύμφωνα με τα γούστα μας), από ένα «φιλέτο» λάδι στο καθένα και τα σκεπάζουμε με τα άλλα δύο μανιτάρια.

ΣΧΟΛΙΑ