Τορτίγια με κοτόπουλο, πιπεριές & καλαμπόκι

Τα σοτάρουμε όλα μαζί για 1΄-2΄

Υλικά

  • 1 μεγάλη τορτίγια
  • 400 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • 120 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη, σε κυβάκια
  • 1/2 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
  • 100 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας καλαμπόκι, βρασμένο
  • 1 πρέζα κόλιανδρο, σκόνη
  • 1 πρέζα κύμινο, σκόνη
  • 1 πρέζα τσίλι, σκόνη
  • 1 πρέζα κουρκουμά, σκόνη
  • 100 γρ. κέτσαπ
    120 γρ. μαγιονέζα
    100 γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο
    1 αβοκάντο, σε φέτες
    1 λάιμ, τον χυμό
    αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ελιές, το κρεμμύδι, το καλαμπόκι και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 1΄-2΄.

Κατόπιν, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το κύμινο, το τσίλι, τον κουρκουμά και την κέτσαπ. Αλατοπιπερώνουμε και μετά από 3΄ τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά.

Απλώνουμε την τορτίγια και χωρίζοντάς τη νοητά σε 4 τμήματα, αλείφουμε στο 1/4 τη μαγιονέζα, στο άλλο 1/4 τη γέμιση κοτόπουλου, στο επόμενο 1/4 το τυρί και στο τελευταίο 1/4 φέτες από αβοκάντο που έχουμε μαρινάρει ελαφρώς με χυμό λάιμ.

Κόβουμε την τορτίγια σε ένα σημείο ξεκινώντας από το κέντρο της προς την άκρη του κύκλου και τη διπλώνουμε σε φάκελο.Την ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι για 3΄ από κάθε πλευρά και σερβίρουμε αμέσως.

ΣΧΟΛΙΑ