Τηνιακή αγκιναρόπιτα χωρίς φύλλα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160-170οC και ψήνετε την πίτα για περίπου 35-40 λεπτά

Υλικά

  • 250ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 τρυφερά πράσα, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα, σε κυβάκια
  • 14 αγκινάρες καθαρισμένες, σε μικρά κομμάτια
  • 2 κολοκυθάκια, σε κυβάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 αβγά
  • 500ml γάλα φρέσκο
  • 100γρ. μανούρι
  • 100γρ. φέτα
  • 200γρ. γραβιέρα
  • αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε όλο το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα, τις αγκινάρες και τα κολοκυθάκια. Προσθέτετε λίγο νερό, κλείνετε με το καπάκι και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν.

Αφού έχουν μελώσει και έχουν εξατμιστεί τελείως τα υγρά τους, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και απλώνετε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί. Προσθέτετε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνετε.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και τα τυριά να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε τα υλικά στο ταψί να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160-170οC και ψήνετε την πίτα για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να κάνει μια τραγανή κρούστα.

ΣΧΟΛΙΑ