Τζατζίκι με μαύρο σκόρδο

Αφήνετε το τζατζίκι στο ψυγείο για 4-5 ώρες να δέσουν τα αρώματα του

Υλικά

  • 1 μέτριο αγγούρι
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού + λίγο ξύσμα
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 15γρ. μαύρο σκόρδο σκελίδα λιωμένη ή πάστα
  • ½ κουτ. γλυκού κοφτή πιπέρι μαύρο, χοντροσπασμένο

Διαδικασία

Κόβετε το αγγούρι κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαιρείτε τα σπόρια (προσοχή μην αφαιρέσετε και τη σάρκα) και τα πετάτε. Τρίβετε το αγγούρι στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και το ανακατεύετε με το αλάτι σε ένα μπολ. Το αφήνετε για 10 λεπτά και μετά το στύβετε απαλά, χωρίς να στεγνώσει τελείως από τα υγρά του.

Ανακατεύετε το αγγούρι σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζετε για αλάτι και οξύτητα και προσθέτετε επιπλέον αλάτι ή χυμό λεμονιού (εξαρτάται από το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσετε).

Αφήνετε το τζατζίκι στο ψυγείο για 4-5 ώρες να δέσουν τα αρώματα του, πριν το σερβίρετε.

ΣΧΟΛΙΑ