Ταλιατέλες με καπνιστό σολομό και κρέμα γάλακτος

Υλικά για 2 άτομα

  • 400 γραμμάρια ταλιατέλες
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 λεμόνι
  • 3 κ.τ.σ. βούτυρο
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
  • 2 κ.τ.σ. άνηθο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζετε τις ταλιατέλες al dente για περίπου 6 λεπτά
Βήμα 2
Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε το σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες, ξύνετε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόβετε τον άνηθο και την πιπεριά
Βήμα 3
Βάζετε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνετε το σολομό, την πιπεριά και σοτάρετε για 4 λεπτά
Βήμα 4
Ρίχνετε τις ταλιατέλες στο τηγάνι, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε με τον άνηθο και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα
Βήμα 5
Αφήνετε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας τα με δύο ξύλινες πιρούνες. Σερβίρετε αμέσως.

ΣΧΟΛΙΑ