Στήθος κοτόπουλο με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. αρμύρα
  • 1/8 φλ. τσαγιού αποξηραμένο τριμμένο ψωμί
  • 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα με μέλι
  • Μία κονσέρβα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε το ψωμί σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων. Προσθέστε το κοτόπουλο, κλείστε καλά τη σακούλα και ανακινήστε έως ότου το κοτόπουλο καλυφθεί από το τριμμένο ψωμί.
Βήμα 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετήστε το λάδι και ζεστάνετε σε μεσαία φωτιά.
Βήμα 3
Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά. Κλείστε με το καπάκι και χαμηλώστε τη φωτιά.
Βήμα 4
Προσθέστε το κρασί, την αρμύρα, το αλάτι και τα μανιτάρια και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο.
Βήμα 5
Αφαιρέστε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια με μία κουτάλα και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο.
Βήμα 6
Μέσα στην κατσαρόλα προσθέστε το χυμό λεμονιού και την μουστάρδα και ανακατέψτε καλά. Αφήστε να πάρει μια βράση και περιχύστε στο κοτόπουλο.

ΣΧΟΛΙΑ