Σπαγγέτι ναπολιτέν με τριφτή τομάτα

5΄ πριν αποσύρουμε τη σάλτσα προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • 5 κουτ. σούπας. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 50 ml κόκκινο ξηρό κρασί καλής ποιότητας
  • 500 γρ. Τριφτή Τομάτα
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 8 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο κόκκινο πιπέρι
  • μαύρο πιπέρι
  • αλάτι

Διαδικασία

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο να ροδίσει ελαφρά, χωρίς να καεί, μέχρι να αρωματιστεί ωραία το λάδι. Αφαιρούμε τις σκελίδες του σκόρδου.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε για 2΄-3΄, ανακατεύοντας μέχρι να ξανθύνει.

Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την Τριφτή Τομάτα,  τη ζάχαρη, τον μαϊντανό, αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25′ ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Περίπου 5΄ πριν αποσύρουμε τη σάλτσα προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε.

Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μπόλικο νερό, αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Χωρίς να τα σουρώσουμε, με μια τσιμπίδα τα μεταφέρουμε στο σκεύος, μαζί και το λίγο νερό που θα συμπαρασύρουν.

Ανακατεύουμε καλά, περιχύνουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο αν θέλουμε και σερβίρουμε αμέσως.

ΣΧΟΛΙΑ