Σούπα με λαχανικά τύπου μινεστρόνε

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό και όσο χυμό λάιμ θέλετε

Υλικά

  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κολοκύθια σε μικρά καρέ
  • 2 καρότα σε μικρά καρέ
  • 1 πατάτα σε μικρά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη, χωρίς σπόρους
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 1/2 σελινόριζα καθαρισμένη, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 πιπεριά τσίλι κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
  • 100γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς, βρασμένα για 30 λεπτά
  • 1 κουτ. σούπα μίγμα μπαχαρικών (κύμινο, κόλιανδρο, τζίντζερ, σε σκόνη)
  • 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου
  • 100γρ. μακαρονάκι κοφτό

Για το σερβίρισμα

  • χυμό από 1-2 λάιμ
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε όλα τα λαχανικά και σοτάρετε για 2 λεπτά μέχρι γυαλίσουν, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα.

Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτετε τα ρεβίθια, το μίγμα μπαχαρικών και τον ζωμό κοτόπουλου, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο, κλείνετε με το καπάκι και βράζετε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να μη διαλυθούν.

Τέλος, προσθέτετε το ζυμαρικό, ανακατεύετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά ή μέχρι να βράσει το μακαρονάκι. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα ή μπολ πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό και όσο χυμό λάιμ θέλετε.

ΣΧΟΛΙΑ