Σκορδόψωμο με τρία τυριά

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο μαλακό
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/3 φλ. τσαγιού ημίσκληρο κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού τσένταρ τριμμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 μπαγκέτα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ρίξτε το βούτυρο, το σκόρδο, τα τυριά και το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 3
Κόψτε την μπαγκέτα στη μέση κατά μήκος και αλείψτε τα δύο κομμάτια με το μείγμα του βουτύρου και των τυριών.
Βήμα 4
Τοποθετήστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε για περίπου 15 λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει και να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες.
Βήμα 5
Κόψτε σε φέτες, αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε.

ΣΧΟΛΙΑ