Σαλάτα με σπαράγγια, μπλε τυρί και ντομάτα

Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε

Υλικά

  • ½ κιλό σπαράγγια πράσινα
  • 2 ώριμες ντομάτες, σε κυβάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό φρέσκο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 150γρ. μπλε τυρί, σε κομματάκια

Για τη βινεγκρέτ

  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Κόβετε τις άκρες από τα σπαράγγια και με το πίλερ ξεφλουδίζετε τα κοτσάνια τους. Τα κόβετε στα δύο.

Βράζετε νερό σε ένα κατσαρολάκι. Αλατίζετε και μόλις κοχλάσει το νερό, ρίχνετε τα σπαράγγια και τα βράζετε αυστηρά για 1 λεπτό. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μπολ με παγωμένο νερό. Έτσι θα κρατήσουν το ζωηρό, πράσινο χρώμα τους. Μόλις κρυώσουν, τα στραγγίζετε.

Χτυπάτε σε ένα μπολ τα υλικά της βινεγκρέτ. Σε μια ρηχή πιατέλα βάζετε τα σπαράγγια, την ντομάτα, το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό ή το βασιλικό. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ, από πάνω σκορπάτε το μπλε τυρί και σερβίρετε.

ΣΧΟΛΙΑ