Ρεβίθια με σάλτσα πιπεριάς, ατζούρι, πεπόνι και λουίζα

Γαρνίρετε με τα φύλλα γλιστρίδας

Υλικά

  • 600 γρ. μικρόσπερμα βρασμένα ρεβίθια παγωμένα στο ψυγείο (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 150 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 200 γρ. ατζούρι ξεσποριασμένο, κομμένο σε ροδέλες και στη συνέχεια στην μέση
  • 150 γρ. πεπόνι, κομμένο σε μεσαίους κύβους
  • 150 γρ. κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε ζουλιέν
  • Φύλλα γλιστρίδας
  • 200 ml χυμός λάιμ
  • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαία πιπεριά Jalapeno
  • 1 κλωνάρι φρέσκια λουίζα
  • 4 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Ετοιμάζουμε το «νερό πιπεριάς» ως εξής: χτυπάμε στο μπλέντερ τον χυμό λάιμ, το πετιμέζι, το ε.π. ελαιόλαδο και την πιπεριά Jalapeno

Σε ένα μεταλλικό σκεύος βάζουμε τα ρεβίθια με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και αλατοπιπερωνούμε.

Σερβίρουμε σε βαθύ σκεύος μαζί την πιπεριά Φλωρίνης, το ατζούρι, το κρεμμύδι, το πεπόνι.

Γαρνίρουμε με τα φύλλα γλιστρίδας.

ΣΧΟΛΙΑ