Πώς να κάνετε σπιτικά καραμελωμένα μήλα

Υλικά

  • 8 λεπτά ξυλάκια παγωτού
  • 8 μεσαία μήλα
  • 400 γρ. καραμέλες βουτύρου
  • 2 κ. σ. νερό

Για το γαρνίρισμα

  • Ψιλοκομμένες καραμέλες φυστικοβούτυρου
  • Θρυμματισμένα πρέτζελ
  • Ψιλοκομμένα καρύδια πεκάν και μίνι τσιπ σοκολάτας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προετοιμάστε ένα ταψί με ένα κομμάτι λαδόκολλας.
Βήμα 2
Αφαιρέστε το κοτσάνι από τα μήλα και τοποθετήστε τα ξυλάκια παγωτού.
Βήμα 3
Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μεσαία, ρίξτε τις καραμέλες και το νερό και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσουν καλά όλες οι καραμέλες.
Βήμα 4
Γύρτε το τηγάνι ελαφρώς υπό γωνία, βουτήξτε το μήλο και στη συνέχεια πιέστε το πάνω στη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Βήμα 5
Επαναλάβετε την διαδικασία για όλα τα μήλα.
Βήμα 6
Τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου 10- 15 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ