Πράσα με πλιγούρι, κόκκινες πιπεριές και τριφτή τομάτα

Πασπαλίζετε με φυλλαράκια από φρέσκο μαϊντανό

Υλικά

  • 500 γρ. πράσα, καλά πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 2 φλιτζάνια πλιγούρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ.  Τριφτή Τομάτα
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία

Βάζετε μια κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει καλά. Ρίχνετε μέσα τα πράσα και το κρεμμύδι μαζί με ελάχιστο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο, τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνετε την Τριφτή Τομάτα, αλατίζετε και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της, για 2-3 λεπτά.

Προσθέτετε το πλιγούρι, τρία φλιτζάνια καυτό νερό και τον μαϊντανό, σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι.

Στο τέλος προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνετε το φαγητό να γίνει χλιαρό πριν το σερβίρετε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με φυλλαράκια από φρέσκο μαϊντανό.

ΣΧΟΛΙΑ