Πικάντικο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Βράζετε το μακαρονάκι 1 λεπτό λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία

Υλικά

  • 1 χταπόδι
  • 4 κρεμμύδια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3-4 φλιτζ. κρασί κόκκινο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1-2 καυτερές πιπερίτσες
  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι

ΔιαδικασίαΒράζετε το χταπόδι και το κόβετε σε μικρά κομματάκια.

Κόβετε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια (όπως στη χωριάτικη σαλάτα).

  • Ρίχνετε σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος το λάδι και τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να μαραθούν.
  • Προσθέτετε το χταπόδι και ανακατεύετε για 1 λεπτό.
  • Ρίχνετε το κρασί, τον πελτέ, το μέλι, τη δάφνη και τις πιπερίτσες και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βράζετε το μακαρονάκι 1 λεπτό λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία.

Το ρίχνετε μέσα στη σάλτσα και το αφήνετε να πάρει μία βράση για 1 λεπτό.

ΣΧΟΛΙΑ