Πικάντικοι ξηροί καρποί

Ψήνουμε 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ανακατεύοντας στα μισά του ψησίματος

Υλικά

  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή (ανάλογα πώς τα θέλετε)
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι (ανάλογα πόσο αλατισμένα τα θέλετε)
  • 2 κουτ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 ασπράδι
  • 400γρ. διάφοροι ξηροί καρποί

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι με ένα σύρμα.

Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς να καλυφτούν με το ασπράδι και στη συνέχεια, με τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά για να βεβαιωθούμε ότι έχουν πάει παντού.

Απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ανακατεύοντας στα μισά του ψησίματος.

ΣΧΟΛΙΑ