Παραδοσιακό ταμπουλέ

Σερβίρουμε πάνω σε φύλλα μαρουλιού ή λάχανου

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας ψιλό πλιγούρι, πλυμένο
  • 1/3 φλιτζ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζ. ντομάτα ψιλοκομμένη, χωρίς σπόρους (τους κρατάμε για το πλιγούρι)
  • 2 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μέντα ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • φύλλα μαρουλιού ή λάχανου για το σερβίρισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολάκι και το μουλιάζουμε στον χυμό του λεμονιού και τον χυμό από τις ντομάτες.
Το αφήνουμε στην άκρη για 20΄-30΄.

Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τέλος αναμειγνύουμε και το πλιγούρι.

Σερβίρουμε αμέσως πάνω σε φύλλα μαρουλιού ή λάχανου.

ΣΧΟΛΙΑ