Παραδοσιακή πίτα ροδάκινο

Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο στους 175 °C για περίπου 45 λεπτά

Υλικά για 8 άτομα

  • 500 γραμμ. ζύμης
  • 500 γρ. ροδάκινα Velvita κομμένα σε φέτες
  • 1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. λευκή ζάχαρη
  • 1/4 φλ. βούτυρο

Εκτέλεση

Αναμείξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Τοποθετείστε μια στρώση του μείγματος στο κάτω μέρος του ταψιού. Τοποθετείστε από πάνω μερικά κομμένα ροδάκινα.
Πασπαλίστε λίγο από το μείγμα πάνω από τα ροδάκινα και μετά βάλτε περισσότερα ροδάκινα πάνω από το μείγμα.
Επικαλύψτε με λωρίδες μείγματος.
Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο στους 175 °C για περίπου 45 λεπτά. Αφήστε την πίτα να κρυώσει πριν την κόψετε και απολαύστε την όσο είναι φρέσκια!

ΣΧΟΛΙΑ