Παγωμένο ντάκιρι φράουλας με σιρόπι από δενδρολίβανο

Δροσιστικό και ιδιαίτερο κοκτέιλ

Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 4 φρέσκα κλαδάκια δεντρολίβανου
  • 1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένες φέτες φράουλας
  • 30 ml. λευκό ρούμι
  • 30 ml. χυμό λάιμ
  • Ολόκληρες φρέσκες φράουλες και επιπλέον κλαδάκια δενδρολίβανου για τη γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράστε τη ζάχαρη και το νερό. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για 10 λεπτά ακόμη.

  • Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το δενδρολίβανο και καλύψτε για 10- 15 λεπτά.
  • Αφαιρέστε το δενδρολίβανο και τοποθετήστε στο ψυγείο (το σιρόπι διατηρείται έως και ένα μήνα).

Σε ένα μπλέντερ συνδυάστε τις κατεψυγμένες φράουλες με το ρούμι, το χυμό λάιμ και 2 κουταλιές της σούπας από το σιρόπι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σερβίρετε στο ποτήρι και γαρνίρετε με ολόκληρη φράουλα και ένα κλαράκι δενδρολίβανου.

ΣΧΟΛΙΑ