Πάστα φλώρα

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. ελαφρύ βούτυρο με γιαούρτι
  • 1 αβγό
  • 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 δόση βανίλιας σε σκόνη
  • 1 βάζο μαρμελάδα κυδώνι
  • 1 αβγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε όλα τα υλικά (εκτός από την μαρμελάδα και το αβγό για άλειμμα) στον κάδο του μίξερ.
Βήμα 2
Ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε μία εύπλαστη ζύμη.
Βήμα 3
Απλώστε τα 3/4 της ζύμης σε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. και στη συνέχεια απλώστε από πάνω ομοιόμορφα τη μαρμελάδα.
Βήμα 4
Αλείψτε το γύρω γύρω της ζύμης με το αβγό.
Βήμα 5
Χωρίστε τη ζύμη που κρατήσατε στην άκρη στη μέση και πλάστε σε κορδόνια για να καλύψετε την επιφάνεια της μαρμελάδας, σχηματίζοντας καρέ.
Βήμα 6
Τοποθετήστε διαγώνια τα κορδόνια το ένα παράλληλα με το άλλο αφήνοντας κενό περίπου 2 εκ. και αλείψτε με το αβγό.
Βήμα 7
Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη, τοποθετώντας τα κορδόνια διαγώνια με αντίθετη κατεύθυνση με τα πρώτα.
Βήμα 8
Αλείψτε με αβγό, πασπαλίστε με κανέλα και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ