Ομελέτα με οβριές

Αν θέλετε ρίχνετε τριμμένο τυρί της επιλογής σας όσο ακόμα είναι ζεστή

Υλικά

  • 1 χεριά οβριές ή αβρωνιές
  • 3 αβγά
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΔιαδικασίαΠλένετε τις αβρωνιές και τις ζεματάτε ελάχιστα σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τις στραγγίζετε.

  • Βάζετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και ρίχνετε λίγο λάδι να πάει σε όλο τον πάτο του τηγανιού.
  • Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με λίγο νερό και λίγο αλάτι και τα ρίχνετε στο τηγάνι.
  • Όταν αρχίσει να σταθεροποιείται η ομελέτα απλώνετε πάνω στη μισή πλευρά τις στραγγισμένες αβρωνιές.

Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή για να μην πάρει χρώμα η ομελέτα. Διπλώνετε την υπόλοιπη ομελέτα πάνω από τις αβρωνιές να γίνει φάκελος και ψήνετε για λίγο ακόμα.

Μεταφέρετε προσεκτικά σε πιάτο και σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θέλετε ρίχνετε τριμμένο τυρί της επιλογής σας όσο ακόμα είναι ζεστή.

ΣΧΟΛΙΑ