Μπουκίτσες μπανάνας σε ζύμη πανκέικ

Το τέλειο πρωινό

Υλικά:

  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. βρώμη
  • 1 1/2 κoυτ. σούπας ζάχαρη
  • 3/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 φλ. γάλα (οποιοδήποτε)
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 αυγό
  • 1 1/2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο ή λάδι για τηγάνισμα
  • 4 μπανάνες σε φέτες
  • Σιρόπι σφενδάμου / μέλι για σερβίρισμα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το ξύδι μέσα στο γάλα και αφήνουμε το μείγμα για πέντε λεπτά. Πρόσθετουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά.

Παίρνουμε το μείγμα με το γάλα και το ξύδι και προσθέτουμε το αυγό και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Έπειτα, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.

Κόβουμε τις μπανάνες σε φετες. Λιώνουμε λίγο βούτυρο ή ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Με ένα πιρούνι βυθίζουμε τις φέτες μπανάνας στο μείγμα και τις βάζουμε στο τηγάνι.

Μετά από ένα λεπτό ή έως ότου αρχίσει να βγάζει μικρές φουσκάλες η τηγανίτα, αναποδογυρίζουμε με το πιρούνι. Επαναλαμβάνουμε με όλες τις φέτες μπανάνας. Σερβίρουμε με toppings της επιλογής μας.

ΣΧΟΛΙΑ