Μπατζίνα με κολοκυθάκι

Πασπαλίζετε με φέτα

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 3 αβγά
  • 400γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι σε χοντρά κομμάτια
  • 200ml. γάλα φρέσκο
  • 100ml. ελαιόλαδο
  • λίγο δυόσμο φρέσκο
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • αλάτι, πιπέρι

ΔιαδικασίαΠροθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη, τα αλατίζετε και τα αφήνετε για 20 λεπτά. Τα «στίβετε» λίγα λίγα μέσα σε μία πετσέτα, για να φύγουν όλα τους τα υγρά.

  • Βάζετε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ, προσθέτετε τα αβγά, 250γρ. από τη φέτα, το γάλα, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα αλεύρια και το baking powder, τα ρίχνετε στο μπολ με τα κολοκυθάκια και αναμιγνύετε.
  • Λαδώνετε ένα ταψί και το πασπαλίζετε με καλαμποκάλευρο.

Απλώνετε με τα χέρια σας το μίγμα στο ταψί (δε πρέπει η μπατζίνα να είναι ούτε πολύ χοντρή, ούτε πολύ λεπτή).

Πασπαλίζετε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και ψήνετε την μπατζίνα για 30-35 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ