Μπέργκερ σολομού

Υλικά

  • 4 μικρές γλυκοπατάτες κομμένες σε σφήνες πάχους περίπου 1 εκ.
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. σκόνη πέντε μπαχαρικών
  • Αλάτι
  • 1/2 κιλό φιλέτο σολομού κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ. γλ. σησαμέλαιο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού ραπανάκι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε μία λαδόκολλα τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, την σκόνη μπαχαρικών και το αλάτι.
Βήμα 3
Ψήστε μέχρι να γίνουν τραγανές, περίπου 20- 25 λεπτά.
Βήμα 4
Εντωμεταξύ, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τοποθετήστε το σολομό, τη σάλτσα σόγιας και το σησαμέλαιο και χτυπήστε το μείγμα μέχρι να αναμειχθεί καλά.
Βήμα 5
Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ξαναχτυπήστε το μείγμα.
Βήμα 6
Μόλις ομοιογενοποιηθούν τα υλικά σας σχηματίστε τέσσερα μπιφτέκια.
Βήμα 7
Ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές, για 2- 3 λεπτά.
Βήμα 8
Μεταφέρετε στα ψωμάκια, συμπληρώστε από πάνω το αβοκάντο και τα ραπανάκια και σερβίρετε με τις γλυκοπατάτες.

ΣΧΟΛΙΑ