Μπάρες σοκολάτας με καρύδα

Υλικά

Για την στρώση καρύδας

  • 4 φλ. τσαγιού καρύδα σε κομάτια
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα καρύδας
  • 1/3 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την στρώση σοκολάτας

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρέμα καρύδας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε σε έναν πολυκόφτη (multi) την τεμαχισμένη καρύδα, την κρέμα καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 2
Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλας.
Βήμα 3
Με μία σπάτουλα απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 4
Προετοιμάστε το στρώμα σοκολάτας ανακατεύοντας τα δάκρυα σοκολάτας με την κρέμα καρύδας σε ένα μπολ. Τοποθετήστε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα.
Βήμα 5
Ρίξτε το μείγμα της σοκολάτας πάνω από εκείνο της καρύδας, απλώστε ομοιόμορφα και πασπαλίστε με τριμμένη καρύδα.
Βήμα 6
Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.
Βήμα 7
Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια.

ΣΧΟΛΙΑ