Μοσχαρίσιες μπριζόλες ψημένες πάνω σε χοντρό αλάτι

Περιχύνετε τις μπριζόλες με χυμό λεμονιού και τις σερβίρετε χωρίς να αλατίσετε

Υλικά

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες χωρίς λίπος
  • 2-3 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λεμόνι, σε λεπτές ροδέλες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα τηγάνι από μαντέμι. Καλύπτετε τον πάτο του με ένα ελαφρύ στρώμα χοντρού αλατιού. Απλώνετε από πάνω το κρεμμύδι, το λεμόνι και το σκόρδο, όλα σε φετούλες.

Αφήνετε μερικά λεπτά να ζεσταθούν και τοποθετείτε πάνω σε αυτά τις μπριζόλες. Τις ψήνετε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά (ανάλογα με το πάχος τους και τα γούστα σας). Αν χρειαστεί, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στη μέση του ψησίματος.

Περιχύνετε τις μπριζόλες με χυμό λεμονιού και τις σερβίρετε χωρίς να αλατίσετε, προσθέτοντας μόνο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

ΣΧΟΛΙΑ