Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο

Λιώνει στο στόμα

ΥΛΙΚΑ

  • 3-4 μελιτζάνες
  • 4-5 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 αυγά
  • 300 ml γάλα
  • 200 ml λάδι
  • 1 baking powder
  • 150 γρ. φέτα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι
  • Μαϊντανός-Άνηθος
  • Ρίγανη
  • Δυόσμο
  • Αλάτι-Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο.
  • Κόβουμε και ψημένες πιπεριές Φλωρίνης.
  • Αναμειγνύουμε τις μελιτζάνες με τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη, δυόσμο και την σπασμένη φέτα.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε.
  • Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε.
  • Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
  • Ενώνουμε τα δύο μείγματα και απλώνουμε την ζύμη σε ταψί 34×27 με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει.
  • Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
  • Βγάζουμε, κόβουμε και απολαμβάνουμε!

ΣΧΟΛΙΑ