Μάφινς με μύρτιλα και λεμόνι

Υλικά

  • 3 μεγάλα αβγά
  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. γιαούρτι
  • 65 γρ. πουρέ ή σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 60 ml χυμό λεμονιού
  • 195 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βουτυρώστε μία φόρμα ψησίσματος για μάφινς, αφήστε στην άκρη και προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αβγά με την ζάχαρη.
Βήμα 3
Προσθέστε το γιαούρτι, τη σάλτσα μήλου, το μέλι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 4
Ανακατέψτε το αλεύρι, με τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ, προσθέστε στο μείγμα με τα αβγά και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Τοποθετήστε τα μύρτιλα στο χυλό και ανακατέψτε προσεκτικά.
Βήμα 6
Ρίξτε το μείγμα στις φόρμες μάφινς, γεμίζοντας περίπου τα 3/4 από το κάθε κυπελάκι.
Βήμα 7
Συμπληρώστε από πάνω με επιπλέον μύρτιλα (προαιρετικά).
Βήμα 8
Ψήστε για 20-25 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.

ΣΧΟΛΙΑ