Λεμονογλυκό με μπισκότο

Με απαλή και δροσερή γεύση, τέλειο για το καλοκαίρι

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα λεμονιού:

  • 600 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα:

Ξύσμα ή φέτες λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα: Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το χυμό και το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα, τη μεταφέρουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να σφίξει για 1 ώρα.

Για τη βάση: Αδειάζουμε στο multi ή στο πολυκοπτικό τα μπισκότα, τα φιστίκια Αιγίνης και τα θρυμματίζουμε.

Κατόπιν, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι με το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.

Σύνθεση: Αδειάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, ρίχνουμε λίγο μπισκότο στον πάτο ενός ποτηριού ή βάζου και καλύπτουμε με μία στρώση κρέμας λεμονιού.

Ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία άλλη μία φορά, στολίζουμε με ξύσμα ή φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑ