Κοτόσουπα με κάρυ και νουντλς

Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ. γλ. κάρυ σε σκόνη
  • 5 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού νουντλς
  • 3 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
  • 2 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 2 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.
Βήμα 2
Ρίξτε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και σοτάρετε ανακατεύοντας περιστασιασκά μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 3
Προσθέστε το κάρυ και μαγειρέψτε το για 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 4
Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου και τα καρότα και σιγοβράστε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Βήμα 5
Προσθέστε τα νουντλς, μειώστε τη φωτιά και αφήστε τη σούπα να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, για περίπου 10 λεπτά ακόμα.
Βήμα 6
Ρίξτε το κοτόπουλο, το σπανάκι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατέψτε και αφήστε να πάρει μια βράση το σπανάκι, περίπου 1 λεπτό.

ΣΧΟΛΙΑ