Κοτόπουλο α λα ρομάνα

Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά

Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 400 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα
  • 1 πατάτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μπέικον
  • 3 πράσινες πιπεριές
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 250 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • Φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
  • Μαϊντανός
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια (να βγουν περίπου 8) και αλατοπιπερώστε το. Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίξτε το ελαιόλαδο. Τσιγαρίστε τα πρώτα 4 κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε τα από την κατσαρόλα, βάλτε τα σε ένα ταψί και συνεχίστε με το υπόλοιπο κοτόπουλο.

Βγάλτε και το υπόλοιπο κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίξτε το σκόρδο και το μπέικον. Προσθέστε τις πιπεριές και αφήστε τις να σοταριστούν για περίπου 2 λεπτά, ρίχνοντας λίγο θυμάρι και ρίγανη.

Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά. Προσθέστε τις πατάτες, τις ντομάτες, τον ζωμό κοτόπουλου και όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 40 περίπου λεπτά. Σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό.

ΣΧΟΛΙΑ