Κεφτεδάκια με κιμά γαλοπούλας

Σερβίρετε μαζί με τσιπς πατάτας και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
  • 250γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 350γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένη σε γάλα
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα sweet chili sauce
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό ντομάτας
  • 2 αβγά
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σουπας ρίγανη ξερή
  • ½ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 75ml ελαιόλαδο
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα

  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • 30γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 5-6 σταγόνες χυμό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο, για 6-7 λεπτά.

Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά γαλοπούλας, το ψωμί καλά στυμμένο, το σοταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο, το αβγό, τη ρίγανη, τη sweet chili sauce, τα ψιλοκομμένα μυρώνια, το χυμό της ντομάτας, το χυμό λεμονιού και ανάλογο αλατοπίπερο. Ζυμώνετε για 4 λεπτά και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για μία ώρα.

Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε κεφτεδακια (περίπου 30γρ. το καθένα).

Αλευρώνετε και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια σε φριτέζα για 4 λεπτά στους 180οC, να ροδοκοκκινίσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού. Βάζετε στο μπλέντερ το γιαούρτι, το σκόρδο, τα φύλλα του δυόσμου, λίγο νερό και χτυπάτε για 30 δευτερολέπτα. Προσθέτετε το μέλι, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού και χτυπάτε λίγο ακόμη.

Βγάζετε τα κεφτεδάκια από τη φριτέζα και τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίσουν από το περιττό λάδι. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια μαζί με τσιπς πατάτας και τη σάλτσα γιαουρτιού που ετοιμάσατε.

ΣΧΟΛΙΑ