Κατσικάκι με σπαράγγια

Σερβίρετε το φαγητό αφού το αφήσετε πρώτα να γίνει χλιαρό

Υλικά

  • 1 κιλό κατσικάκι, σε μερίδες
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 κιλό σπαράγγια καθαρισμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κατσικάκι με τον κόλιανδρο και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζετε με το αλεύρι.

Ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας.

Προσθέτετε τα σπαράγγια με τον άνηθο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά.

Σερβίρετε το φαγητό αφού το αφήσετε πρώτα να γίνει χλιαρό.

ΣΧΟΛΙΑ