Καλαμάκια μανιταριών με σκόρδο και μυρωδικά

Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. μικρά μανιτάρια
  • 6 κρεμμύδια κομμένα σε κομμάτια 4 εκατοστών
  • 3 σκελίδες σκόρδου θρυμματισμένες
  • 1 1/2 κ. σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • Μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 ξύλινα καλαμάκια, βυθισμένα στο νερό για 30 λεπτά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι και αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια στα ξύλινα καλαμάκια πολύ κοντά και σφιχτά το ένα με το άλλο.
Βήμα 3
Ρίξτε το σκόρδο, το θυμάρι και το μαϊντανό στο λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά αλατοπιπερώνοντας αρκετά.
Βήμα 4
Αλείψτε τα καλαμάκια με μια γενναιόδωρη ποσότητα του μείγματος με το βούτυρο και ψήστε σε δυνατή φωτιά για 7- 8 λεπτά, αλείφοντας περιστασιακά με το μείγμα βουτύρου.
Βήμα 5
Τοποθετήστε τα καλαμάκια σε ένα ταψί, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο γκριλ για ακόμη 10 λεπτά και από τις δύο πλευρές, καλύπτοντας με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου.

ΣΧΟΛΙΑ