Καγιανάς, ο ελληνικός

Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσουμε ώριμες ντομάτες

Υλικά

  • 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 4 αβγά
  • 80γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 26-28 εκ. ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο (ή και το μπούκοβο), καλύπτετε με καπάκι και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να πιει τα υγρά της και να πήξει αλλά να μη στεγνώσει.

Κι εδώ αρχίζει η μαγεία! Αν θέλετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα, σπάτε τα αβγά σε ένα μπολ, τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά, τα ρίχνετε μέσα και ανακατεύετε συνέχεια με μια σπάτουλα αποσύροντας και βάζοντας το τηγάνι στη φωτιά όσες φορές χρειαστεί ώστε να φτάσετε στην επιθυμητή υφή.

Κατόπιν, προσθέτετε τη φέτα και είτε σερβίρετε αμέσως, είτε αφήνετε ακόμα 10 δευτερόλεπτα πάνω στη φωτιά ώστε να αρχίσει να μαλακώνει ή περισσότερο αν θέλετε να λιώσει τελείως.

ΣΧΟΛΙΑ