Ιταλική πουτίγκα σοκολάτας με αμαρέτο

Υλικά

500 γρ. γάλα,
2 κ.σ. ζάχαρη,
1 κ.σ. αλεύρι,
3 σφηνάκια αμαρέτο,
1 κ.γ. υγρή βανίλια  Μαδαγασκάρης,
50 γρ. βούτυρο,
125 γρ. σοκολάτα,
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

Εκτέλεση

Βήμα 1: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να χλιαρύνει σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν, ρίχνουμε τη ζάχαρη και μετά ένα-ένα όλα τα υλικά μας, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν μια ενιαία κρέμα.

Βήμα 2: Στο τέλος ρίχνουμε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια κομμένη και αυξάνουμε την θερμοκρασία στο μάτι για να πήξει η κρέμα.

Βήμα 3: Πριν γίνει πολύ πηχτή η πουτίγκα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την βάζουμε σε μπολάκια.

Βήμα 4: Προσθέτουμε από πάνω μόλις κρυώσει λίγο ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι.

ΣΧΟΛΙΑ