Ιταλική πουτίγκα σοκολάτας με αμαρέτο

Προσθέτουμε από πάνω μόλις κρυώσει λίγο ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι

Υλικά

  • 500 γρ. γάλα,
  • 2 κ.σ. ζάχαρη,
  • 1 κ.σ. αλεύρι,
  • 3 σφηνάκια αμαρέτο,
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια Μαδαγασκάρης,
  • 50 γρ. βούτυρο,
  • 125 γρ. σοκολάτα,
  • ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να χλιαρύνει σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν, ρίχνουμε τη ζάχαρη και μετά ένα-ένα όλα τα υλικά μας, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν μια ενιαία κρέμα.

Στο τέλος ρίχνουμε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια κομμένη και αυξάνουμε την θερμοκρασία στο μάτι για να πήξει η κρέμα.

Πριν γίνει πολύ πηχτή η πουτίγκα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την βάζουμε σε μπολάκια.

Προσθέτουμε από πάνω μόλις κρυώσει λίγο ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι.

ΣΧΟΛΙΑ