Ζυμαρικά με λαχταριστή σάλτσα κρασιού

Πανεύκολη συνταγή με μόλις 5 υλικά

ΥΛΙΚΑ

  • 225 γρ. ζυμαρικά
  • ½ κούπα ξηρό, λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente.

  • Κρατάμε μισή κούπα με το βρασμένο νερό, στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σιγοβράζουμε το κρασί σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, τα βούτυρο και το αλάτι και φέρνουμε σε βράση.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε στη σάλτσα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύοντας.

ΣΧΟΛΙΑ