Δροσερή «πίτσα»-καρπούζι

Λαχταριστό ελαφρύ επιδόρπιο

Υλικά

  • 1 μεγάλο καρπούζι
  • ½ φλιτζάνι τυρί ρικότα
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο τυρί κρέμα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκια καρύδα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι βατόμουρα, μύρτιλλα, σμέρουρα μαζί με ψιλοκομμένες φράουλες
  • λίγα φιστίκια θρυμματισμένα
  • λίγα φύλλα φρέσκια μέντα ή δυόσμο

Διαδικασία

Κόβουμε μια ολόκληρη, στρογγυλή, μεγάλη φέτα από τη μέση του καρπουζιού (περίπου 2 εκ.) την οποία θα χρησιμοποιήσουμε ως βάση για την πίτσα.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το φρέσκο τυρί, τη ρικότα και το μέλι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να μπορούμε να το απλώσουμε.

Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο καρπούζι και πασπαλίζουμε με την καρύδα.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη στρογγυλή φέτα καρπούζι σε 4 ίσα κομμάτια και στη συνέχεια σε 8, σαν να είναι πίτσα. Γαρνίρουμε την κάθε φέτα ξεχωριστά με τα φρέσκα φρούτα και τα φιστίκια.

Ολοκληρώνουμε με δυο-τρία φυλλαράκια φρέσκιας μέντας ή δυόσμου.

ΣΧΟΛΙΑ