Διαφορετικό σαγανάκι με φέτα και μαρμελάδα ντομάτας

Υλικά για 4 άτομα

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. σκληρή φέτα
  • 1 κρόκος αυγού

Για τη μαρμελάδα

  • 1 κιλό ντοµάτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. του καφέ ξίδι
  • 2 κ.σ. χυµό λεµονιού
  • αλάτι
  • 2 κ.γ. ταµπάσκο
  • 1 κ.γ. ξύσµα λεµονιού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Διαλέγετε τις ντοµάτες κόκκινες, αλλά σφιχτές.
Βήμα 2
Βγάζετε µε το µαχαίρι τον αφαλό της ντοµάτας και χαράζετε τον φλοιό σταυρωτά, χωρίς να πληγώσετε πολύ το ψαχνό.
Βήμα 3
Ζεµατίζετε τις ντοµάτες σε βραστό νερό για µερικά δευτερόλεπτα, τις βγάζετε, τις κρυώνετε αµέσως σε παγάκια και αφαιρείτε τη φλούδα τους.
Βήμα 4
Τις κόβετε στα 4 και πιέζοντας µε την παλάµη βγάζετε τα σπόρια. Τις κόβετε σε κύβους.
Βήμα 5
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε τους κύβους ντοµάτας και προσθέτετε τη ζάχαρη.
Βήμα 6
Μόλις αρχίσουν να καραµελώνουν, σβήνετε µε το ξίδι και το χυµό λεµονιού.
Βήμα 7
Προσθέτετε λίγο αλάτι, το ταµπάσκο και το ξύσµα λεµονιού.
Βήμα 8
Βράζετε µερικά λεπτά σε σιγανή φωτιά, µέχρι να γλασάρει η µαρµελάδα.
Βήμα 9
Στρώνετε στον πάγκο 6 φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνετε.
Βήμα 10
Τυλίγετε µέσα στο καθένα, σαν φακελάκι, από 1 τετράγωνο κοµµάτι (περίπου 70 γρ.) σκληρή φέτα και τα τοποθετείτε σ’ ένα βουτυρωµένο ταψί.
Βήμα 11
Χτυπάτε τον κρόκο αυγού και τα αλείφετε µε τη βοήθεια ενός πινέλου. Ψήνετε σε φούρνο στους 160°C, µέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 12
Σερβίρετε συνοδεύοντας µε τη µαρµελάδα ντοµάτας και πασπαλίζετε με σουσάμι.

ΣΧΟΛΙΑ