Αρωματικό κάρυ με κολοκύθια

Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο

Yλικά (για 4 άτομα)

  • 4 πατάτες
  • 800 γρ. κολοκύθια
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 καρότο
  • 5 κ.σ. καλαμποκέλαιο
  • 2 κ.σ. κάρυ ήπια καυτερό
  • 500 γρ. ντομάτες φρέσκιες, ψιλοκομμένες ή ντοματάκια κονκασέ
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 2 χούφτες αρακά
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • βρασμένο ρύζι basmati
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 λάιμ, τον χυμό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

  • Τα σοτάρουμε στο καλαμποκέλαιο για λίγα λεπτά και μετά ρίχνουμε το κάρυ, τα ντοματάκια και 100 ml νερό.
  • Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τα για 15′ σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, τον αρακά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10΄ ακόμα.

Σερβίρουμε με το ρύζι basmati, ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και χυμό λάιμ.

ΣΧΟΛΙΑ