Αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα BBQ από πετιμέζι

Ψήνετε τα παϊδάκια σε σχάρα ή σχαροτήγανο καλά ζεσταμένο για 4 λεπτά

Υλικά

  • 2 κιλά αρνίσια παϊδάκια
  • ½ ματσάκι ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • ½ ματσάκι θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την BBQ σάλτσα

  • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 φλιτζάνι πετιμέζι
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι χυμό ανανά

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε τα παϊδάκια, τα πασπαλίζετε με ρίγανη και θυμάρι, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Τα αφήνετε σε μπολ να μαριναριστούν για μερικές ώρες έως και 1 μέρα σκεπασμένα στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα: Βάζετε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί, ρίχνετε το ηλιέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Σιγοβράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Αν θέλετε η σάλτσα να γίνει πιο πηχτή, την αφήνετε λίγο περισσότερο στη φωτιά.

Ψήνετε τα παϊδάκια σε σχάρα ή σχαροτήγανο καλά ζεσταμένο για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά και συνοδεύετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε και πατάτες τηγανητές.

ΣΧΟΛΙΑ