Παίκτης του Άγιαξ έπαιξε με ΟΦΗ και Παναθηναϊκό την ίδια μέρα!

Ο Κένεθ Τέιλορ αντιμετώπισε δύο ελληνικές ομάδες σε λιγότερο από 7 ώρες

Η περίοδος της προετοιμασίας δεν είναι εύκολη για τους ποδοσφαιριστές. Η καθαρή αλήθεια είναι πως την απεχθάνονται. Είναι μακριά από τα σπίτια τους, συνήθως σε κάποιο βουνό με μοναδική ασχολία τις διπλές εξαντλητικές προπονήσεις. Τα παραπάνω είναι τα δύσκολα μεν συνηθισμένα για τους ποδοσφαιριστές δε.

Αυτό που είναι εξαιρετικά σπάνιο σε περίοδο προετοιμασίας, είναι ένας παίκτης να αγωνιστεί σε δύο φιλικές αναμετρήσεις μέσα σε 7 ώρες! Είπαμε, οι διπλές προπονήσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα αλλά να βρεθείς δύο φορές σε φύλλο αγώνα την ίδια μέρα αξίζει αναφοράς ακόμα και αν η συμμετοχές δεν είναι 90λεπτες.

Ο λόγος γίνεται για τον 17χρονο Κένεθ Τέιλορ του Άγιαξ, ο οποίος βρίσκεται στον Αίαντα από το 2010 και θεωρείται ένα από τα πολύ καλά ταλέντα των Ολλανδών.  Αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, ως 8άρι και είναι φυσικά διεθνής με τις μικρές Εθνικές της Ολλανδίας.

Ο αριστεροπόδαρος μέσος πέρασε ως αλλαγή στην αλλαγή, στη φιλική αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Άγιαξ (2-6) το μεσημέρι της Δευτέρας (15.00), όταν αντικατέστησε τον Σίεμ ντε Γιονγκ στο 67ο λεπτό. Πιθανότατα ο Τέιλορ δεν ήταν στο πρόγραμμα να παίξει απέναντι στους Κρητικούς, αλλά ήταν διαθέσιμος και όταν χρειάστηκε μπήκε να καλύψει το κενό που δημιουργήσε ο Ντε Γιονγκ, ο οποίος μπήκε στο 41′ και έπαιξε λιγότερο από μισή ώρα.

Το ίδιο βράδυ, η πρώτη ομάδα του Άγιαξ αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό και στο 83ο λεπτό με το σκορ στο 1-2 ο Έρικ τεν Χαγκ ρίχνει στο παιχνίδι Τραορέ, Ντανίλο και τον 17χρονο Κένεθ Τέιλορ! Συνολικά μπορεί να αγωνίστηκε περίπου 40 λεπτά αλλά αυτό δεν αναιρεί πως συμμετείχε σε δύο αποστολές, και έπαιξε σε  δύο παιχνίδια. Διπλό ζέσταμα, διπλή αποφόρτιση, διπλή αποστολή κλπ.

Όλα επί δύο για τον πιτσιρικά του Άγιαξ, ο οποίος θα έχει να το λέει πως έπαιξε αντίπαλος με δύο ελληνικές ομάδες μέσα σε λίγες ώρες…

ΣΧΟΛΙΑ